Înapoi la Explore Yoga

Artă în nisip: fluiditatea practicii yoga exprimată în neclintire

Katie Grinnan folosește sculptura, fotografia, sunetul și tehnicile video pentru a explora relația dintre experiența noastră vizuală, kinestezică și felul în care percepem de fapt realitatea înconjurătoare.

Pentru a crea un efect de Mirage, Grinnan alege să exploreze o serie de imagini rezultate în urma propriei practici Yoga pe care ulterior le transformă într-un obiect de artă, o superbă sculptură din nisip ce ilustrează – Salutul Soarelui  o secvență de posturi din Hatha Yoga, secvență fluidă ce exprimă conceptul de mișcare care “curge”, corp care “se ondulează”.

Asemenea unei zeități hinduse cu mai multe brațe, Mirage descrie întreaga extindere a spațiului peripersonal. În funcție de context, spațiul cuprins în limitele personale se schimbă constant (ia mereu noi înfățișări), influențând în mod direct percepția noastră asupra realității. Această cunoaștere subiectivă a spațiului și timpului este esența sculpturii Mirage.

Lucrarea transformă mișcări concrete într-un obiect static, comprimând timpul liniar într-o manieră care amintește de principiul suprapunerii cuantice, adică de faptul că un sistem fizic există simultan în toate stările sale fizice, dar acestea pot fi observate pe rând, nu simultan.

fluidic-yoga-sand-sculture-Katie-Grinnan_Yoga City

fluidic-yoga-sand-sculture-Katie-Grinnan_Yoga City

Surse: 1, 2


Categoria: Explore Yoga, Inspiratie

Adaugă mesajul tău

HAPPY CITIZENS