Înapoi la Inspiratie

Boys of Yoga: comunitatea celor care își propun să arate adevărul despre practica yoga

Astăzi ne găsim inspirația urmărindu-i pe cei de la Boys of Yoga, o mișcare urbană în jurul căreia s-a format o comunitate ce își propune să schimbe falsele percepții despre practica yoga.

“Unii bărbați cred că yoga te face mai puțin bărbat, adevărul este că te face să devii unul mai bun.” – Boys of Yoga.

Pentru cei mai mulți bărbați, yoga înseamnă să porți colanți și să mânânci preparate vegane în timp ce îți dai check-in într-un restaurant ce servește numai salată și batoane de semințe sau să respiri adânc în timp ce execuți anumite posturi ciudate pe care le publici apoi pe Instagram. Adică o practică înconjurată de lumânări și smirnă, urmată de brioșe fără gluten și sticksuri de legume. Și dacă asta este și mentalitatea ta, atunci nu ești singurul. Dar yoga nu e despre asta.

Boys of Yoga Project Yoga City

Boys of Yoga, un proiect ce a luat naștere în Londra își propune să arate adevărul din spatele practicii yoga.

Nu toate stilurile de yoga sunt calme și blânde, yoga te face să transpiri, te invită să îți împingi limitele și să îți descoperi adevăratul potențial. Practicând yoga, corpul tău devine mai puternic și mai flexibil, mintea este mai calmă și începi să înțelegi că a trăi într-un oraș nu înseamnă neapărat a avea un stil de viață agitat și haotic. Practica yoga a evoluat de-a lungul timpului, astăzi ai acces la zeci de stiluri ce combină filozofii și practici diferite, însă percepția a rămas aceeași: yoga este pentru femei, yoga este mistică. Acest lucru se datorează mediilor mainstream de comunicare care promovează stereotipurile.

Boys of Yoga este un proiect fondat și creat anul trecut de către Michael James Wong își propune să demonteze stereotipurile și ideile preconcepute ale bărbaților despre practica yoga. Michael predă Power Yoga în Londra și participă la cele mai mari festivaluri, inițative, seminarii și workshopuri de yoga din lume. El își dorește să îi învețe pe studenții lui concepte tradiționale de yoga cu perspective moderne, oferind în același timp spațiu pentru toți elevii săi să își găsească propriul echilibru pe saltea, dar și înafara ei.

În acest film, Michael James, Charlie Kelly, Marc Laws, Lord Veda, Carl Faure și Adam Husler vorbesc despre adevărul din spatele practicii yoga și despre pasiunea lor pentru aceasta. Poveștile lor arată modul în care viața lor s-a schimbat în bine în ciuda falselor percepții.

Așa că dacă și tu crezi că yoga înseamnă mai mult decât granola și activiști vegani te invităm să împărtășești asta cu lumea întreagă.


Categoria: Inspiratie

Adaugă mesajul tău

HAPPY CITIZENS