Înapoi la Inspiratie

John Scott: o secvență care te va teleporta într-un univers al simțurilor

Căutările noastre digitale ne provoacă să descoperim perspective noi. Și pentru că există atât de multe informații care ne inspiră să devenim mai buni, vrem să împărtășim cu voi toate aceste lucruri minunate pe care le aflăm. Astăzi, porția de inspirație vine de la John Scott, o secvență fluidă: “Flow with life”, 2 minute de Ashtanga Vinyasa Yoga și ocazia să te teleportezi într-un univers al simțurilor.

“Totul se schimbă. Ce rămâne la fel este doar practica de zi cu zi. Ce s-a schimbat? Sunt eu, cel care practică. Atunci când am început să practic Ashtanga Vinyasa Yoga, recunosc că executam asanele precum un atlet, exersam. Acum, practica mea a devenit o meditație în mișcare, nu este un exercițiu fizic.” John Scott.

John Scott practică Ashtanga Yoga de mai bine de 30 de ani, timp în care practica lui s-a dezvoltat sub îndrumarea lui Shri K Pattabhi Jois, fondatorul Institutului de practică Ashtanga din Mysore, India. Fiind unul dintre puținii studenți și profesori care a obținut acordul Institului de a preda Ashanga Yoga, John Scott explorează tehnicile învățate în cadrul Institutului și descoperă că practica lui evoluează de la o zi la alta, învățături pe care astăzi le transmite elevilor săi din toată lumea.

Seminarii, workshopuri și sesiuni intense de practică pentru yoga teachers, John Scott construiește în jurul său o comunitate dornică să afle mai multe despre un stil de viață holistic.

John spune că “yoga este o meditație în mișcare” și că oricine poate ajunge la un nivel înalt de cunoaștere personală atunci când există dorință de dezvoltare și creștere. În practica Ashtanga, concentrarea la numărătoare respirațiilor devine asemenea unei mantre atunci când nivelul de atenție crește. Cu ajutorul atenției, nu numai corpul și respirația ajung într-un punct de sincronicitate, dar și mintea se aliniază acestora.

John predă yoga în întreaga lume și conduce alături de Lucy Crawford una dintre cele mai respectate școli de formare pentru profesori dedicate practicii Ashtanga. Zi de zi, John Scott are ocazia să împărtășească învățăturile sale alături de o comunitate de care se află în continuă creștere.

Îl urmărim pe John Scott pe Instagram, dar și pe Facebook.

Surse: 1, 2, 3, 4


Categoria: Inspiratie

Adaugă mesajul tău

HAPPY CITIZENS