Înapoi la Explore Yoga

Jurnal de birou: ce mâncăm azi?

Inbox plin, tic tic tic sunet de tastatură, în fundal se aude o imprimantă și un vâj vâj de la fereastră, semn că încă e iarnă.

Este aproape 13.00, iar eu nu mi-am dezlipit ochii de la ecran.

Fiecare e-mail pe care îl primesc este un alt deadline ce îmi amintește că fiecare proiect este bineînțeles…la fel de urgent. Din fericire, în acest an mi-am propus să prioritizez ceea ce contează cu adevărat, iar ora 13.00 îmi spune că e timpul pentru un prânz simplu și hrănitor, apoi mă voi întoarce la sutele de e-mail-uri care așteaptă în căsuța mea digitală (cineva mi-a spus că nu pleacă de acolo și că ar fi bine să mă relaxez, am decis să îl cred pe cuvânt 🙂.

Timpul a devenit cel mai frumos cadou pe care mi-l pot face, așa că în primele zile din an mi-am făcut abonament lunar la un bistro local (Bistro Raw Vegan) care livrează preparate sănătoase oriunde m-aș afla, acasă sau la birou.

Un test pentru orice început: 21 de zile de preparate raw vegane despre care voi povesti cu drag în cele ce urmează. Dar mai întâi, aș vrea să vă povestesc despre procesul care m-a condus la această alegere.

Nu știu unde vă petreceți voi jumătate din viață (și aici mă refer la carieră), dar eu ziua sunt full time yogi, full time manager într-o agenție de publicitate, iar asta înseamnă că încerc (hei am zis că încerc, please don’t judge) să păstrez o atitudine pozitivă printre sutele de proiecte ce formează o avalanșă de panici în fiecare zi.

Acest stil de lucru m-a împins ușor usor să încep să mănânc fast lunch de la orice delivery service. Urgențele de la birou îmi spuneau că ar trebui să îmi satisfac o nevoie imediată și apoi să trec din nou la treabă.

Am încercat de toate: pizza junk (Domino’s Pizza #seștie) pizza bună rău, dar fără prea multe pretenții (The Brothers), pizza ‘un pic mai sănătoasă’ cu blat integral și veggie (Fabbio Pizza), pizza cu colegii în ziua de salariu (Stadio sau Animaletto Pizza Bar: #omg iubesc pizza lor), burgers de toate felurile (de la vegetarian Pukka Tukka – aș zice cel mai bun din oraș – până la Modelier, Burgerz și Burger Van), libanez (Mezze, Picolo Mondo – câteva exemple), indian-pakistan (Haveli), preparate turcești (Divan), italian & meditarean cusine (Tratorria & others), proiecte digitale cu bucătarii mici și la început de drum (Sector Gurmand, Yellow) – you name it.

“Ce mâncăm astăzi? N-am mărunt, ai să îmi dai rest? Cine plătește? Stai că mă duc să schimb…plătești tu pentru mine și îți dau mâine?” Și uite așa sunt luată pe sus într-un lanț de întâmplări. Am decis să renunț la acest obicei și să încep cu o promisiune pe termen lung: un abonament lunar.

Ce mâncăm astăzi?

Vreau rețete simple: fără prea mult tam tam, vreau să înțeleg ce și de ce mănânc. Vreau o sinceră mâncare de linte și un urban juice din sfeclă, miere și semințe de cânepă.

Vreau să rămân în buget: cu toții avem facturi de plătit la sfârșitul fiecărei luni, dar asta nu înseamnă că accept bulion în mâncare și vegeta care colorează o supă fără prea mult efort.

Vreau să am o alimentație variată: nu vreau pizza, paste, pizza, paste și o salată. Vreau bulgur, brânzică de caju, spirulină, mazăre și păstăi, mâncare de linte, hummus cu gust de ‘acasă’ , dulciuri fără zahăr alb și esențe care încep cu #E. Se poate?

Vreau să știu ce mănânc: este ora prânzului, nu vreau să leșin, pe tastatură imediat după masă, vreau să continuu în flow ceea ce am început deja. Masa de prânz ar trebui să furnizeze energie, nu să o consume.

Vreau să câștig timp: nu vreau să mă mai gândesc la “ce mănânc astăzi?” Nici nu știam că există abonamente lunare și că cineva poate alege ceea ce aș fi ales și eu.

21days challenge: preparate raw vegane sau primul meu abonament lunar

Sunt ‘picky’, dar dacă îmi arăți că preparatele tale sunt sincere, atunci m-ai câștigat pe viață. Iată cum arată prima mea săptămână din luna ianuarie.

Am să dedic ultima fotografie iubitorilor de #dulcesănătos cu ingrediente alternative: torturi raw vagane preparate cu dulce din zahăr de cocos, miere nefiltrată, o nebunie de nuci hrănitoare, pudră de roșcovă și cacao naturală.

Luni

Fresh de sfeclă, supă cremă de dovleac și crakers semințe dovleac și floarea soarelui, mâncare de praz, tort raw de ciocolată cu arahide crude, curmale și fulgi de cocos.

Luni_Raw Vegan Vegetarian recipe Yoga City1

Marți

Supă cremă de broccoli, falafel, salată tabbouleh și o porție proaspătă de căpșune (pe acestea le-am cumpărat de la Mega Image și obișnuiesc să le consum cu 30 de minute înainte de masa principală).

 Marti_Raw Vegan Vegetarian recipe Yoga City1

Miercuri

Ciuperci la grătar pleurotus, țelină paie (prăjit în ulei de cocos), mămăliguță simplă și sarmale vegane. Tort raw din fructe de pădure: goji, fulgi de cocos, vanilie, sfeclă, unt de cacao.

Miercuri_Raw Vegan Vegetarian recipe Yoga City1

Joi

Supă cremă de legume, pâinică preparată la bistro, bulgur cu legume, hummus sincer și banal cu semințe de susan. Nimic sofisticat 🙂

Joi_Raw Vegan Vegetarian recipe Yoga City1

Vineri

Supă cremă de mazăre, quinoa cu legume la grătar, pâinică din semințe și juice de căpșune.

Vineri_Raw Vegan Vegetarian recipe Yoga City1

Și…desertul

Am comandat acest mix într-o sâmbătă, acasă: felii de tort raw. Le găsiți aici. Sunt vinovată pentru ‘decor’ 🙂 am ales să mă joc cu ingredientele pe un platou alb.

Desert Raw Vegan_Vegetarian Cakes_Yoga City

Eu comand digital abonamentul meu lunar aici.

Mia Munteanu_Yoga City

Namaste, dragă cititorule! Sunt Mia Munteanu și împreună vom explora universul yoga: de la sfaturi și recomandări pentru începători până la articole de lifestyle, well being și viață sănătoasă. Sunt cofondatoarea proiectului Yoga City și cred că putem fi happy citizens și acasă, dar și la birou. Mai cred că împreună putem construi un oraș mai sănătos. Cum? Citind, descoperind, punând în practică toate lucrurile bune pe care le învățăm.


Categoria: Explore Yoga, Lifestyle

Adaugă mesajul tău

HAPPY CITIZENS