Înapoi la Explore Yoga

My Yoga Journal: ziua 3@Nirvana Yoga România

Always available pentru exterior, always offline pentru interior?

Când a fost ultima oară când ai stat? Pur și simplu…ai stat și ai respirat. Când te oprești, de ce te oprești, pentru ce te oprești? Pentru tine?

Suntem obișnuiți să fim mereu pe fugă și mereu “available”, acesta este badge-ul omului modern. Totul este instant “seen” și răspundem la telefon la orice oră. Chiar și atunci când dormim răspundem doar ca să spunem: “dorm, poți să mă suni mai târziu?”.

Adormim cu telefonul lângă pernă, iar verificarea ultimelor notificări a devenit un obicei, răspundem la e-mail-uri indiferent de oră. Suntem mereu conectați la exterior și atât de puțin la interior, așa-i?

Astăzi am mulțumit orei de Yoga: pentru că timp de o oră și jumătate am fost available doar pentru mine. Asta am simțit – sunt fericită pentru că practic Yoga și pentru că practica mea evoluează în fiecare zi. Nu sunt în competiție cu nimeni: un alt lucru care îmi place. Sunt doar eu, pe saltea.

jurnal 2

Ziua 3 – ce simt, cum mă simt

  1. Flow: flexibilitatea spatelui a crescut, febra musculară a dispărut, pot intra mai adânc în posturi. Îmi păstrez calmul chiar și în asanele care mă enervează (mă enervează în continuare, dar am învățat să accept asta 🙂
  2. Respirație: ușor ușor învăț să sincronizez mișcarea cu respirația, nu exagerez, nu controlez.
  3. Posturi: observ că îmi plac asanele de echilibru și confirm faptul că orice gând din exterior îți dezechilibrează imediat postura.
  4. Calm: astăzi am fost într-un război nesfârșit al minții. Mia 1 este persoana agitată de la birou și Mia 2 este cea care vine la Yoga. Mia 1: ar trebui să corectez din nou flyerele când ajung la birou? Mia 2: nu te mai gândi la flyere, deci unde rămăsesem? Respiră, fără gânduri. Mia 1: trebuie neapărat să îmi iau bluza aia de la Cos. Mia 2: ce bluză? Respiră, fără gânduri. Ai timp și de bluză, dar nu acum.
  5. Mușchi încordați: în sfârșit las corpul să încordeze cât simte și să nu exagerez, cred că sunt pe drumul cel bun. Ole!

Sper ca practica mea să vă inspire, ne vedem și mâine pe covoraș la Nirvana Yoga România.

Namaste!

jurnal 3

Articol scris de Mia Munteanu – Yoga City.

#myyogajournal


Categoria: Explore Yoga, Review

Adaugă mesajul tău

HAPPY CITIZENS