Înapoi la Explore Yoga

Noi începuturi: povestea Good Mood Studio

Parteneri în business, coechipieri și iubitori ai practicii yoga, Ana Maria StoicaMarius Ioniță și Alice Mihaela Bratu sunt mereu cu zâmbetul pe buze și putem să înțelegem de ce. Endorfinele și serotonina și-au făcut casă la Good Mood, un studio de dans pe care l-au inaugurat de curând.

Când nu dansează, face înnot pentru diverse cauze sociale pe care le susține sau practică yoga, Ana coordonează proiecte de comunicare într-un birou unde își dă check-in cu aceeași stare de zen pe care o întâlnim în studioul din Calea Victoriei.

Marius este călător și explorează în pași de dans străzile din București unde se oprește din când în când pentru a dansa împreună cu Ana. Marius este profesor de dansuri afro-latino de societate, compune și regizează coregrafii pe care le predă mai departe studenților lui.

Pe Ana și Marius i-am întâlnit în urmă cu câțiva ani într-un studio de yoga din postura de cursanți, acum ne bucurăm să aflăm că împreună au dat startul unor noi colaborări și inițative pe care le găzduiesc chiar în studioul lor: clase de yoga pentru adulți și copii.

yoga-studio_good-mood-yoga-cityAflând aceste vești, ne-am pregătit repede geanta de yoga și am participat la primul modul de practică yoga alături de Alexandra Solomon. Peste 40 de pasionați și-au aliniat saltele alături de noi și împreună am practicat câteva posturi din prima serie Ashtanga Yoga sub coordonarea Alexandrei.

Aici am descoperit un studio mare și luminos, cu ferestre largi, cu ceai cald, boluri tibetane, covorașe împletite și bețișoare zen.

yoga-studio_good-mood-yoga-city-2

Jurnal digital cu Ana

Locul preferat din oraș: aici (şi aici e mereu altul).
O stradă care îți place: strada Xenofob, îmi plac scările foarte mult.

O casă pe lângă care treci mereu: vechiul spital Filantropia, strada Doctor Iacob Felix.

ana-maria-stoica-si-marius-ionita-good-mood_yoga-city_1

Strada Xenofob (sus). Strada Doctor Iacob Felix, Ana și Marius (jos).ana-maria-stoica-si-marius-ionita-good-mood_yoga-city_2

Un sfat bun pe care l-ai primit odată: trăieşte prezentul, doar pe el ȋl avem aici şi acum.
Cel mai mișto lucru pe care îl faci la job: voluntariat.
Ceva în care crezi până în albe: paza bună trece primejdia rea.

Jurnal digital cu Marius

Locul preferat din oraș: studioul nostru minunat.

O stradă care îți place: strada Magnetului.
O casă pe lângă care treci mereu: vechiul spital Filantropia, strada Doctor Iacob Felix.
Un sfat bun pe care l-ai primit odată: Let go!
Cel mai mișto lucru pe care îl faci la job: învăț.
Ceva în care crezi până în pânzele albe: karma.

yoga-studio_good-mood-yoga-city-3

1. Lui Marius îi plac asanele care-l încurcă pentru că îl ajută să iasă astfel din zona de confort, iar Anei îi plac asanele care îi provoacă flexibilitatea pentru că asta o ajută în flow-ul antrenamentelor de dans. Povestiți-ne puțin despre prima voastră întâlnire cu această practică, dar și despre primul proiect fotografic alături de Carmen Iordache: yoga în oraș, cadre pe care le iubim.

Ana: Am participat la primul curs de yoga sub coordonarea lui Carmen Iordache, din curiozitate şi din dorinţa de a-mi îmbunătăţi capacităţile fizice în dans: flexibilitate, echilibru, respiraţie şi control. La început, totul era despre calitatea fizică a claselor de yoga, mă ambiţionam de fiecare dată să execut cât mai bine asanele, voiam să realizez în cel mai scurt timp toată seria I din practica Ashtanga Yoga.

Apoi, mi-am dat seama de faptul că yoga devenise singurul moment de linişte pe care reuşeam să îl am cu mine, un fel de self-date, de cel puţin două ori pe săptămână mă așezam pe covoraș. Am început să uit de corp și de perfecțiunea asanelor, posturile începuseră să aibă un flow natural şi puteam să mă concentrez asupra lucrurilor care mă afectau şi de care nu reuşeam să mă eliberez: emoţii blocate, aspecte importante din viata mea. În timp, yoga a devenit pentru mine un stil de viaţă atât la nivel fizic, cât şi mental, emoţional şi energetic.

Proiectul fotografic ‘Yoga in the City’ a fost ideea lui Carmen, ne-am propus să arătăm linişte ȋn mijlocul oraşului. Am avut noroc şi am prins Calea Victoriei cu circulaţia oprită, prin urmare am avut liber la asane pe stradă. A fost o exprimare artistică a fiecăruia dintre noi. Ȋn plus, am experimentat şi yoga in doi, alături de Marius :). Mi-ar plăcea să repet această experienţă.

ana-maria-stoica-si-marius-ionita-good-mood_yoga-city_3-jpg

‘Yoga in the City’, inițiativă Carmen Iordache, profesor yoga. Foto credite: Marius Ioniță.ana-maria-stoica-si-marius-ionita-good-mood_yoga-city_4-jpg

Marius: Sunt curios şi ȋmi place să ȋnvăț mereu lucruri noi, aşa că ȋntâlnirea cu practica yoga a venit natural. Ȋmi place foarte mult să dansez şi dupa ce am studiat şi alte discipline şi sporturi am ȋnțeles că practica yoga este manifestarea firească a omului calm, liniştit şi sănătos. Am participat la primele cursuri cu obiectivul de a obţine ceva, dar treptat mi-am dat seama că toate vin de la sine când ȋncetezi să mai alergi dupa ele.

Proiectul fotografic realizat împreună cu Carmen, yoga în oraș, a fost o adevărată aventură. Am ȋncercat să surprindem diferite asane ȋn locuri populare din București şi am rămas impresionați de reacţia trecătorilor. Unii se opreau, alții zâmbeau, unora li se părea de-a dreptul ciudat.

ana-maria-stoica-si-marius-ionita-good-mood_yoga-city_6-jpg

Centrul Vechi (sus). Calea Victoriei (jos).ana-maria-stoica-si-marius-ionita-good-mood_yoga-city_5-jpg

2. Prima întâlnire cu yoga: clase de Ashtanga Yoga susținute de Carmen în primul vostru studio de lângă Cișmigiu. Acum, a doua întâlnire cu yoga: noul vostru studio, Good Mood, din Calea Victoriei. Ce este Good Mood? Vrem să știm tot. Ei bine…aproape tot…în limita acestor caractere digitale, mic interviu pe care cititorii noștri îl răsfoiesc…tot digital…poate în pauza lor de cafea sau poate în parc pe o bancă 🙂

Ana și Marius: Good Mood înseamnă luni întregi de brainstorming ȋn ceea ce priveşte numele studioului. Să fie dans, școală, studio, ceva despre noi sau despre oamenii pe care ne doream sa ȋi atragem ȋn jurul studioului? Ei bine, ne-am dat seama că ne dorim toate acestea şi puţin mai mult: un loc mişto, spaţios şi frumos, ȋn care oamenii să reuşească să regăsească sau să găsească acea stare de bine care ȋi face fericiți.

Aşa a apărut Good Mood, un super studio, alb şi luminous, foarte aproape de Piața Victoriei. Aici susţinem cursuri de dans, workshopuri, evenimente sociale şi ȋncepând cu 3 septembrie cursuri de yoga pentru adulți, dar și pentru copii.

Ne propunem să le oferim tuturor celor ce păşesc pragul studioului nostru o experienţă unică: un loc spaţios, ȋnalt, primitor, dar și profesori bine pregătiți și mentori inspiraționali. În plus, avem un bar special construit pentru clienții noștri, vrem să îi suprindem cu o băutură energizantă după un antrenament intens sau cu un ceai cald imediat după practica yoga. 🙂


3. Good Mood și Ashtanga Yoga alături de Alexandra Solomon: un nou început. Ce vă propuneți împreună și cum arată agenda sesiunilor de practică?

La Good Mood avem câteva lucruri la care ţinem foarte mult. Unul dintre ele este acela de a găsi colaboratori care să ȋmpărtăşească aceleaşi valori cu noi: profesionalism, respect, pasiune, interes pentru evoluţie. Mulțumim echipei Yoga City, voi ne-aţi adus ȋmpreună.

Alexandra e acel profesor pe care ni-l doream ȋn echipa noastră, cu o experienţă vastă şi o pasiune incredibilă pentru oameni şi pentru practica yoga.

Ȋmpreună cu Alexandra am conceput o agendă săptămânală pentru cursurile de Ashtanga Yoga, iar la scurt timp am semnat o nouă colaborare alături de Liliana Olescu, profesor de yoga pentru cei mici.

Iată programul nostru (atenție, acesta se poate schimba) cu o singură mențiune pentru cititorii Yoga City: ne puteți urmări pe pagina noastră de Facebook, aici anunțăm mereu cele mai fresh info, dar și schimbările care pot apărea uneori în programul nostru.

Luni:

  • 7:30 – 10:00 – Ashtanga Yoga, Mysore
  • 18:30 – 20:00 – Ashtanga Yoga, Led Class

Miercuri:

  • 7:30 – 10:00 – Ashtanga Yoga, Mysore
  • 18:30 – 20:00 – Ashtanga Yoga, Led Class

Vineri:

  • 7:30 -10:00 – Ashtanga Yoga, Mysore

Sâmbătă:

  • 10:00 – 12:00 – Ashtanga Yoga, Led Class

 


Categoria: Explore Yoga, Lifestyle

Adaugă mesajul tău

HAPPY CITIZENS