Înapoi la Inspiratie

Paddle Board Yoga: studioul din natură

Paddle Board Yoga este un stil de yoga compus din asane diferite executate în același flow: “stand up paddle surfing” (SUP Yoga), adică posturi pe care le execuți în picioare și asane preluate din practica Hatha și Vinyasa Flow.

De ce ai nevoie ca să practici SUP Yoga? De o placă, bineînțeles! Plăcile folosite pentru yoga diferă față de plăcile folosite pentru surf. Forma lor este mai alungită și mai groasă (în adâncime), iar suprafața este acoperită cu un material special care previne alunecarea.

Este recomandat ca începătorii să exerseze pe nisip sau într-o piscină pentru a se obișnui cu senzația de a practica yoga pe o suprafață în mișcare și pentru a-și găsi punctul de echilibru, deși dacă ai practicat până acum Hatha, Ashtanga sau Vinyasa Yoga probabil îți va lua doar câteva minute să te obișnuiești cu noul tău univers.

Stabilitate, flexibilitate, echilibru: acestea sunt cuvintele cheie ale practicii yoga, practică originară din India și dezvoltată ca și tehnică SUP ulterior în Hawaii.

Paddle Board Yoga devine din ce în ce mai populară în Statele Unite și crește în popularitate la nivel internațional, mici comunități au început să se formeze în jurul acestei practici: retreaturi, competiții, festivaluri. Iată câteva exemple: aici, aici și aici.

Urmărim de ceva timp comunitățile îndrăgostite de acel stil de yoga și recunoaștem că și noi suntem mai mult decât curioși să încercăm această formă de mișcare. Promitem să revenim către voi cu un material complet despre acest subiect.

Până atunci, găsim inspirație pe pagina celor de la Wanderlust, anul acesta găzduiesc cursuri de SUP Yoga în cadrul festivalului.

“Yoga on the water takes away the walls and the ground and opens up the experience to what is above and below. It reminds me to stay soft, gentle. No calm sea ever made a skilled sailor.”


Adaugă mesajul tău

HAPPY CITIZENS