Avisek Mangaldharma

Astăzi, termenul de “Yoga” a căpătat o transformare atât de comercială încât este greu să îți faci o idee despre cum urmează să fie ora de yoga la care tocmai te-ai înscris.

Avisek Mangaldharma nu se îndepărtează de la valorile autentice ale practicii yoga. Pentru Avi, yoga nu înseamnă numai execuția unei asane perfecte sau practicarea acesteia în regim de tip fitness așa cum este predată în State sau în studiourile din Europa unde yoga a devenit un trend ci mai degrabă un sistem complex de autocunoaștere. Avi spune că acest corp, cel în care trăim, este asemenea unei case și că cel mai important este să cunoști toate camerele, să ai curajul de a cerceta fiecare încăpere și de a te conecta la interior face parte din evoluția noastră.

“Astăzi avem 4G conexiune, dar nu ne simțim conectați. Călătoria către a cunoaște sinele ar trebuie să fie destinația noastră. Aceasta este perspectiva care ne ajută astăzi în evoluția noastră. Pentru a reuși să plecăm în această călătorie, avem nevoie de o conexiune reală: minte, inimă și mâini. Mintea este intelectul, cunoașterea, inima reprezintă emoțiile, iar mâinile se referă la creație. O bună armonie între acestea este filosofia practicii Satyananda Yoga.” Avi, pentru Yoga City.

 

Sn. Mangaldharma (Avisek Majumdar) s-a născut în partea de est a Indiei, în apropiere de orașul Calcutta. Încă din copilărie, Avi a fost inițiat în practica Mantra Yoga. După ce a absolvit Facultatea de Electronică, s-a dedicat în totalitate practicii yoga sub îndrumarea Gurului său, Sw. Niranjanananda Saraswati, în cadrul Școlii Bihar Yoga, din India. A fost inițiat în Karma Sanyasa și a primit numele spiritual de Mangaldharma de la Gurul său.

Avi este profesor de yoga certificat de către Centrul Sivananda Ashram, Kerala, India. De-a lungul timpului, el a susținut numeroase workshopuri și clase de yoga în țări precum: China, Philippines, Sri Lanka, Maldives, Mauritius, India.

Astăzi, este fondatorul Școlii Prakriti School of Yoga din România, a centrului Satyananda Yoga din București, Timișoare și Cluj.

Avisek Mangaldharma predă cursuri de începători și avansați în cadrul școlii Prakriti, este profesor în cadrul Shiseido Spa at Stejarii Country Club și predă yoga în Centrul Shakti din București.

Veronica Constantinescu

Rezan

Denis Dochioiu

Lea Perfetti și Tarik Van Prehn

Alina Stoica

HAPPY CITIZENS