Lea Perfetti și Tarik Van Prehn

Lea Perfetti și Tarik Van Prehn, elevii lui Sri K Pattabhi Jois și Sharath Jois, din Mysore India, vin la București pentru prima dată pentru a susține o clasă de Ashtanga Yoga în cadrul Yoga Day. 

Lea și Tarik au mai mult de 15 ani de practică de zi cu zi și de predare. Prin prezența și învățăturile lor, ei inspiră elevii din întreaga lume: New York, Brazilia, Portugalia, Berlin, Mysore sunt doar câteva puncte de intersecție pentru Lea și Tarik.

Lea s-a născut și a copilărit în New York, tot aici a început să practice yoga în 2001, apoi a plecat în prima ei călătorie în Mysore și a revenit aici de 4 ori pentru a practica sub îndrumarea lui Guruji și a lui Sharath. Este absolventă a Universității Syracuse, cu diplome în biologie și studii despre cunoaștere femeii. Îi place să trăiască aproape de natură, face surf și alături de soțul ei Tarik locuiesc în Portugalia împreună cu cei 4 copii.

“Aveam 23 de ani când am făcut prima mea călătorie în India. M-am dus singură, eram curioasă și voiam să-mi schimb viața complet. M-am gândit că India ar putea face asta pentru mine. Când am intrat în biroul Guruji am fost îngrozită. Mi-am dat seama că știam foarte puține lucruri despre practica yoga. Am descoperit un ocean de cunoaștere acolo, era momentul în care a trebuit să decid dacă voi merge mai departe. Astăzi, îmi doresc să îi inspir pe cei din jurul meu, să aibă încredere pentru că pot realiza orice își propun.” Lea, pentru Yoga City.

Tarik se concentrează pe tehnicile sistemului Ashtanga pentru a ridica calitatea vieții, crede că o practică susținută poate preveni sau trata anumite afecțiuni în corpul fizic.

Timp de 6 ani a studiat bazele medicinii chineze, iar astăzi stilul lui de viață este o inspirație pentru cei din jur: surf, thai chi și acupunctură sunt parte din ceea ce îl face pe Tarik nu doar un profesor cu o experiență bogată în cunoașterea ființei umane ci și un tată și un soț iubitor.

“Au trecut 17 ani de la prima mea călătorie în Mysore, India. În tot acest timp, oamenii vorbesc despre „Calea yoga“. Pentru mine yoga este un vehicul pentru „Calea vieții“. Yoga nu este ceva ce adaugi pe lista ta de zi cu zi. Încearcă să mergi dincolo de suprafață, să cercetezi adânc, să rămâi concentrat, pentru că în evoluția ta ai să întâlnești foarte multe clișee spirituale, însă după atâția ani de practică singura mea întrebare este: cât de adânc pot merge? Călătoria yoga nu se oprește niciodată, nu există destinație și un punct precis în care vei ajunge, nu există limite în propria dezvoltare și cunoaștere. Fiecare zi este diferită, yoga este schimbare.” Tarik, pentru Yoga City.

Astăzi, Lea și Tarik călătoresc ca parteneri de viață, prieteni, sot și soție și profesori. Îi putem urmări în calendarul internațional sau în aventurile lor “Yoga, Surf and Sun pe care le organizează în fiecare an în Portugalia. Aici, studenți din întreaga lume își dau întâlnire pentru a împărtăși împreună adevărate povești de viață.


 

În perioada 5-7 mai, vor susține primul workshop dedicat practicii Ashtanga Yoga din România, la Good Mood, organizat cu ajutorul Alexandrei Solomon.

Veronica Constantinescu

Avisek Mangaldharma

Rezan

Denis Dochioiu

Alina Stoica

HAPPY CITIZENS