Înapoi la Inspiratie

The impossible: Ashtanga Yoga cu Laruga Glaser

Laruga Glaser este unul din motivele pentru care ne-am îndrăgostit de practica Yoga și unul din motivele pentru care am decis că e timpul să intrăm în dialog cu profesori din toată lumea.

Ne-am dorit să aducem în lumina reflectoarelor adevărate modele care să ne ghideze și ne-am bucurat atunci când am obținut primul nostru interviu cu Adam Husler, suntem entuziasmați pentru că urmează un alt material la fel de grozav cu Talia Sutra (la care momentan lucrăm) și sperăm să reușim să intrăm în dialog digital și cu Laura Glaser.

Până atunci, vom lăsa practica ei să ne inspire căci ne-am îndrăgostit de fluiditatea mișcărilor și feminitatea acesteia.

Cine este Laura Glaser și de ce suntem definitiv și irecuperabil îndrăgostiți de ea?

Laruga este profesor autorizat de Ashtanga Yoga pentru a preda nivelul 2 (în practica Ashtanga există 3 niveluri pentru care poți obține certificare, în prezent sunt 195 de profesori autorizați să predea această serie la nivel internațional) și unul dintre cei mai cunoscuți yoghini din lume. Ne place Laruga pentru că reușește să țină pasul cu provocările unui stil de viață modern în același timp în care încurajează adevăratele valori ale practicii și culturii Yoga.

În prezent, Laruga conduce programul Mysore la Yogayama din Stockholm, predă ateliere dedicate practicii Ashtanga și organizează retreaturi la nivel internațional.

Un practicant la nivel avansat și student al practicii Yoga, Laruga a început să predea după mulți ani de practică susținută și aduce cu ea peste 20 de ani de experiență de instrucție în mișcarea corpului. Încurajează cultivarea transparenței tradiției, motiv pentru care a studiat de la cei mai mari profesori din lume.

Ashtanga Yoga este una dintre cele mai dinamice forme din Yoga, iar practica ei implică atât antrenament psihic cât și fizic. Este o practică ce provoacă mintea și corpul printr-un set de asane atletice. Un curs de Ashtanga Yoha este alcătuit din aproximativ 75 de asane ce se întind pe o durată de aproximativ 90 – 120 de minute.

Așa că, cine spune că practica Yoga este o practică ușoară care nu solicită mușchii și nu antrenează corpul, îi recomandăm să urmărească acestă secvență scurtă cu Laura Glaser.

Yoga City: unde ne găsești?

Facebook aici / Instagram aici / Pinterest aici.

Vrei să afli mai multe despre acest stil de Yoga? Cauți un stil de Yoga dinamic? Citește ghidul de introducere în Ashtanga Yoga aici.

Vezi unde poți să practici Ashtanga Yoga în București citind reviewurile noastre aici și aici.

Surse: 1, 2, 3


Mia Munteanu_Yoga City

Namaste dragă cititorule! Eu sunt Mia Munteanu și împreună vom explora universul Yoga: de la sfaturi și recomandări pentru începători până la articole de lifestyle, well being și viață sănătoasă. Sunt cofondatoarea proiectului Yoga City și cred că putem fi happy citizens și acasă, dar și la birou. Mai cred că împreună putem construi un oraș mai sănătos. Cum? Citind, descoperind, punând în practică toate lucrurile bune pe care le învățăm.

 


Categoria: Inspiratie

Adaugă mesajul tău

HAPPY CITIZENS