Înapoi la Explore Yoga

Yoga travel: citybreak la Roma

Colosseum, sau Colosseo, inițial Amfiteatrul Flavian, este fără dar și poate unul dintre principalele atracții turistice din Roma. Rătăcind cu pași mici, dar departe de amfiteatrul celei mai romantice Capitale pe care am cunoscut-o vreodată, Roma ascunde în liniștea ei multe restaurante prietenoase cu natura, studiouri de design și bijuterie din materiale naturale, vintage shops și studiouri de yoga.

Yoga on the road_creative places to visit in Roma_healthy and bio food_Yoga City 14

Este un oraș veggie friendly, vei găsi #pizza cu dovlecei și zucchini la tot pasul, paste cu fistic și pesto ‘fresh from the market’, vinuri bio și piațete cu fructe și legume la intersecția străzilor înguste.

Monti, cartier numit după unul dintre cele șapte coline ale Romei, este emblema comunitățiilor creative de tot felul. Plimbându-te în sus și în jos de-a lungul acestui cartier, vei auzi în drumul tău o mașină de cusut sau un bijutier pasionat de #arts & #crafts.

În vara anului trecut, mi-am legat longboardul de ghiozdan și am plecat alături de prietena mea Paula în căutarea unui oraș alternativ.

Yoga on the road_creative places to visit in Roma_healthy and bio food_Yoga City 1

Citybreak la Roma: am ocolit cele mai frecventate locuri de turiști și în general am încercat să evităm zonele aglomerate și restaurantele recomandate de Trip Advisor.

Am plecat în căutarea unui weekend simplu și am descoperit povești de care m-am îndrăgostit. M-am trezit la 6 dimineața și am alergat în cel mai dificil oraș (piatra….cubică…și ale sale coline…), am vizitat galerii de artă așa cum aș fi făcut-o și acasă și am căutat fructe și legume proaspete așa cum obișnuiesc să caut atunci când ajung în Piața Obor.

Am vorbit cu profesori de yoga și m-am împrietenit cu oameni diferiți. Pe scurt, mi-am dorit să ajung în locuri cu povești despre #dolcefarniente autentic, la el acasă, printre oameni care locuiesc în acel oraș, nu despre aparate foto și selfie în fața celei mai cunoscute fântâni arteziene – Fontana di Trevi – unde mi s-a părut mai interesant să fac poze oamenilor care își făceau poze în fața fântânii (ați observat felul în care ne comportăm atunci când ajungem în fața unui monument de o asemenea frumusețe? Suntem mai interesați să îl pozăm decât să îl privim. Stephen Wilkes vorbește despre asta.)

Yoga on the road_creative places to visit in Roma_healthy and bio food_Yoga City 2

Fav. Morning Run 

IN ART WE TRUST: unul dintre lucrurile pe care le iubesc la acest oraș este faptul că aici vei întâlni mereu în drumul tău câte o clădire, un magazin și chiar o stradă întreagă semnată de diferiți street artists. Fiecare mică intersecție miroase a capuccino și a scorțișoară.

6 dimineața și ale sale străzi înguste în sus și în jos, piatră cubică și ‘uf rămân fără aer’. Pisici miau miau la tot pasul și căsuțe atent îngrijite. Romantic aș putea spune…dar nu și atunci când vrei să alergi. Roma nu-i un oraș pentru jogging relaxat și ușor, nu degeaba i se spune “orașul celor 7 coline”.

#priveștecerul și vei descoperi o clădire ca aceasta.

Yoga on the road_creative places to visit in Roma_healthy and bio food_Yoga City 3Processed with VSCO with f2 preset

Fav. Veggie Spot

Bucătărie mediteraneană vegetariană: OPS Cucina este locul în care piureul de mazăre se asortează cu un sote de morcovi proaspăt culeși din grădină. Sau locul în care vrei să îți pozezi farfuria și să o pui repede pe Instagram: #biofood #freshfood #veggiefriendly #greenspot.

Combini ce vrei, cum vrei, plătești exact atât cât mănânci – aceasta este regula casei. Bere locală artizanală și Bio Coke (hmm…există așa ceva? Așa se pare.)

Yoga on the road_creative places to visit in Roma_healthy and bio food_Yoga City 6

Fav. Grab a Bite

Urbana 47 sau “Work in progress project” este un street food corner cu o bucătărie harnică și pasionată de rețete care au gustul ‘ca acasă’ . Echipa celor de la Urbana 47 folosește numai ingrediente naturale și de sezon și încurajează hrana care provine de la producători locali, vei găsi seri de jazz și open piano.

Eu mi-am luat un sendviș to go: cu prosciutto crudo, parmezan și rucola, bineînțeles 🙂

Yoga on the road_creative places to visit in Roma_healthy and bio food_Yoga City 5

Fav. Burgers Spot

La Bibliotechina: retro tropical vibe, așa as descrie acest loc. Un loc cu piese de mobilier vintage și adunate de prin lume. Un amalgam de obiecte, toate într-un singur loc. Cu grădină și DJ sets, porții mari de cartofi prăjiți, burgeri cu chiflă pufoasă și sosuri diferite de te lingi pe de-ge-te!

Aș putea spune despre locul acesta că îmi amintește un pic de OHA Beach cu spiritul celor de la M60 și un pic de Burger Van.

The Burger Bun vin aici in fiecare weekend și așa îți vine să asortezi un burger cu un pahar de vin.

Yoga on the road_creative places to visit in Roma_healthy and bio food_Yoga City 15

Fav. Local Market

Tarabe, ah ce cuvânt simplu. Când mă gândesc la el…îmi imaginez pește proaspăt și multe fructe și legume de sezon.

Campo de’Fiori Market, bineînțeles una dintre cele mai cunoscute piețe din Roma și asta pentru că este situată în Centrul istoric al Capitalei.

O mulțime de localnici obișnuiesc să-și umple sacoșile în fiecare dimineață. Iar eu….am furat câteva frunze de mentă și le-am luat cu mine în buzunar.

Yoga on the road_creative places to visit in Roma_healthy and bio food_Yoga City 8

Fav. Room with a view

Ok, am zis că nu mergem în locuri super cunoscute, dar odată ajunși în Roma e imposibil să nu faci o vizită vilei ce a aparținut familiei De Medici. Este o bijuterie a sufletului și foarte puțini cunosc faptul că ultimul etaj găzduiește un bistro bar neobișnuit de alternativ pentru o clădire atât de impunătoare.

Ultimul etaj este ușor relaxat cu ferestre care se deschid chiar deasupra grădinilor Borghese: cu vedere panoramică spre Vatican. #breathtaking.

Aici, găsim în serile de vară un minunat ecran cu program de cinema în aer liber.

Yoga on the road_creative places to visit in Roma_healthy and bio food_Yoga City 9.JPGProcessed with VSCO with p5 preset

Fav. Yoga Spot

Monk Garden: art lovers & free spirits. O mare grădină verde găzduiește în fiecare seară concerte live, clase de yoga și petreceri super chill. Un spațiu multifuncțional: mese de ping pong și foosball, pufi colorați gata să te lenevești în ei și clase de yoga în aer liber pentru iubitorii de viață sănătoasă.

Ziua practici yoga, noaptea asculți DJ. Premier.

Monk Garden Rome

Fav. Designers Spot

Cei mai mari designeri din oraș și colecționari de vintage se adună weekend de weekend la Mercato Monti. Târgul pasionaților de design vestimentar, accesoriu și obiect găzduiește cele mai neobișnuite colecții. Păstrez și acum în suflet și în minte o colecție veritabilă de chimonouri pe care am găsit-o aici într-o sâmbătă dimineață.

Wearing architecture, Wood Design, Fashion spot – Mercato Monti are loc în fiecare weekend la Grand Hotel Palatino.

Yoga on the road_creative places to visit in Roma_healthy and bio food_Yoga City 12

Fav. Vintage Spot

Chanel, Dolce and Gabbana, Manolo Blahnik, Prada, Louis Vuitton, dar și Adidas, Reebok, Nike, Lacoste, Vans, Supreme și Carhartt ai să găsești aici.

King Size: un vintage spot care te cucerește încă de la intrare. Într-adevăr trebuie să ai răbdare și imaginație, dar și buget pentru a face combinații interesante, este o provocare pentru orice tânăr creativ 🙂

Yoga on the road_creative places to visit in Roma_healthy and bio food_Yoga City 19

 

Mia Munteanu_Yoga City

Namaste, dragă cititorule! Sunt Mia Munteanu și împreună vom explora universul yoga: de la sfaturi și recomandări pentru începători până la articole de lifestyle, well being și viață sănătoasă. Sunt cofondatoarea proiectului Yoga City și cred că putem fi happy citizens și acasă, dar și la birou. Mai cred că împreună putem construi un oraș mai sănătos. Cum? Citind, descoperind, punând în practică toate lucrurile bune pe care le învățăm.


Categoria: Explore Yoga, Lifestyle

Adaugă mesajul tău

HAPPY CITIZENS