Înapoi la Lifestyle

Yoga travel: practică oriunde ai fi

Odată ce începi să practici yoga, cu greu reuşeşti să îţi începi dimineaţa fără să îţi întinzi salteaua, să respiri profund şi să îţi întinzi corpul în Salutul Soarelui. Fie că eşti sau nu “a morning person”, yoga devine parte din rutina ta urbană, un mod de a te concentra pe propriul corp, de a linişti mintea şi de a te pregăti de un nou început.

Ce facem însă atunci când vine perioada vacanțelor şi plecăm departe de studioul de yoga unde ne facem practica obişnuită sau de locul de acasă unde practicăm?

Practică yoga oriunde ai fi

1. Fă loc în bagajul tău pentru salteaua de yoga.

Şi e bine să știm că există saltele speciale numai bune de luat în călătoriile noastre, mai subţiri şi mai uşor de transportat. Practică yoga în camera de hotel, pe terasă, pe plajă sau în parc, oriunde găseşti un loc liniștit doar pentru tine.

2. Caută studiouri de yoga și experimentează alături de alţi profesori într-un proces de învăţare şi de adaptare.

Din experienţă proprie, nu există oraş european sau asiatic fără un studio de yoga. Fee-urile claselor sunt mai mari comparativ cu cele din România, însă experienţa este interesantă şi o poţi documenta, împărtășind astfel noile lucruri pe care le-ai învățat cu prietenii tăi de pe Instagram. Iată câteva hashtaguri folosite de mine pentru a-i inspira pe cei din jurul meu: #yogagirl #yogatravel #yogarome #yogabali

Cum-sa-ajungi-o-yoga-girl_Laura-Calin_lauracalin.ro-6-1024x683Cum-sa-ajungi-o-yoga-girl_Laura-Calin_lauracalin.ro-4-1024x683

3. Concepe un flow special pentru vacanța ta: #holidayyoga.

Adică ne concentrăm pe un set de asane de 15 – 30 de minute care să ne păstreze corpul tonifiat şi flexibil şi care să prevină febra musculară atunci când ne întoarcem la practica obişnuită de acasă. La mine sunt nelipsite din această practică scurtă: Salutul Soarelui, Head Standing şi Lotusul.

4. Nu ai timp sau loc pentru asane? Atunci respiră.

Dacă nu găsești timp sau spaţiul potrivit pentru o scurtă sesiune de asane, atunci pregătește-te pentru câteva minute de exerciţii de respiraţie. Poți începe cu 10 minute pe zi, concentrează-te și observă respirația și senzațiile din vârful nasului. Inspiră, expiră şi lăsă mintea să se liniştească. Eu știu cât de obisitoarele pot fi vacanțele uneori, așa că nu uit să respir, așa îmi încarc din nou bateriile.

5. Observă lucrurile din jurul tău, nu doar pe saltea.

Practica yoga nu se oprește pe saltea, ea continuă și în viața de zi cu zi. Atenție, focus, concentrare: observă relația ta cu natura sau cu cei din jurul tău. Repetă acest exercițiu de fiecare dată atunci când minte ta fuge în trecut sau în prezent.

Let’s try it, #yogapeople 🙂

Laura Calin

“Namaste yoghinule! Eu sunt Laura Călin și împreună vom descoperi secretele unui stil de viață prezent și conștient. Sunt cofondatoarea proiectului Yoga City și fondatoarea proiectelor V for VERDE și V for VINTAGE.

V for VERDE este platforma verde-urbană care încurajează alegerile echilibrate prin organizarea evenimentelor dedicate unui stil de viață sănătos. V for VERDE este despre yoga, bunătăți sănătoase, cosmetice bio, mișcare și joacă.

Unde îi găsim în online?

Website și shop online: aici.

Îi urmărim și pe Facebook.


Categoria: Lifestyle

Adaugă mesajul tău

HAPPY CITIZENS